Dr. Jart+ Ceramidin krema: Pobjeda njege kože protiv ekcema

By | April 21, 2023

Uz Well+Good SHOP, naši urednici koriste svoje godine stručnosti kako bi odabrali proizvode (od njege kože do osobne njege i dalje) za koje se klade da će vam se svidjeti. Iako naši urednici neovisno odabiru ove proizvode, kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju. Dobra kupovina! Istražite TRGOVINU

U iščekivanju proljeća mijenjamo zimsku garderobu pa bi bilo logično da i rutinu njege kože prilagodimo toplijim mjesecima. Kao netko tko se bavi sezonskim alergijama i ekcemima, razmjene za njegu kože postale su vrlo važan dio mog godišnjeg popisa obaveza za proljetno čišćenje (jer, zabavna činjenica: proljetne alergije mogu dovesti do suhe, svrbežne i osjetljive kože). Dodavanje mirisa i iritansa može pogoršati moje napade ekcema, zbog čega neke od mojih omiljenih proizvoda za lice moram izbaciti dok sezona peludi ne završi.

Godinama je moja omiljena proljetna hidratantna krema CeraVe Daily Moisturizing Lotion (18 USD). Dovoljno je hidratantan, a da ne iritira moj ekcem, a s manje od 20 dolara ne košta ruku i nogu. Ove sam godine, međutim, tražila hidratantnu kremu koja nije samo prihvatiti s mojim ekcemom, ali zapravo pomaže s njim tijekom najjačih mjeseci alergije. Ova me potraga dovela do Dr. Jart+ Ceramidin Skin Barrier Moisturizing Cream, proizvoda koji obećava vratiti bujnost suhoj koži koja se peruta.

Pročitajte kako biste vidjeli što ovaj proizvod čini tako učinkovitim, zajedno s mojom iskrenom recenzijom.

Što su ceramidi, opet?

Ceramidi su lipidi ili masne molekule koje čine oko 50% naše kože i pomažu u njezinoj zaštiti od vremenskih nepogoda. “Oni pomažu u očuvanju kožnih barijera i zadržavaju vlagu dok štite kožu od zagađivača”, rekao je dermatolog Sheel Desai Solomon, MD, prethodno za Well + Good.

Što treba znati o Dr. Jart+ Ceramidin Skin Barrier Moisturizer

Prema opisu, Dr. Jart+ Ceramidin krema sadrži pet od devet različitih ceramida koji se prirodno nalaze u našoj koži: ceramid NP, NS, NG, AS i AP. Ne ulazeći u pojedinosti, svaki od ovih ceramida preporučuju dermatolozi za podršku funkciji barijere kože.

Iako nije izričito reklamirana kao takva, Dr. Jart+ Ceramidin krema sadrži svaki od tri glavna sastojka za koje dermatolozi vjeruju da mogu pomoći u oživljavanju suhe kože sklone ekcemima: ceramide, humektanse i omekšivače. Ova hidratantna krema kombinira svoj kompleks ceramida s hidratantnim svojstvima pantenola dobivenog iz vitamina, umirujućim biljnim uljima i ovlaživačkom snagom glicerina kako bi stvorila proizvod za koji marka tvrdi da može pružiti “100 sati hidratacije nakon samo jedne upotrebe”.

Imajte na umu da ovaj proizvod sadrži shea maslac i maslinovo ulje, dva komedogena sastojka koji mogu biti u suprotnosti s masnom kožom ili kožom sklonom aknama.

Presuda: elastična hidratantna krema koja je dobra za osjetljivu kožu

Da bude jasno, ovo je ne masno vrhnje, a ne obećava ni da će biti. Oni koji traže duboku, prodornu hidrataciju poput Kiehl’s Midnight Recovery Cream (60 USD) možda bi trebali potražiti negdje drugdje. Iako nevjerojatno hidratantan, ovaj proizvod je puno lakši od hidratantne maske i čini se puno prikladnijim za proljeće.

Iz tube je prilično gust i izgleda kao glina, ali kada se nanese osjeća se kao lagana pjena – a dr. Jart nije lagao da se “brzo upija”. Moja suha koža koja se ljušti odmah je popila ovaj proizvod i nije ostavio dugotrajni sjaj ili višak proizvoda na mojoj koži. Izuzetno je lagan na koži i kao što sam obećao, moja je koža povratila sjaj.

Nakon nanošenja koža mi je bila osjetno hidratiziranija, a neujednačena tekstura momentalno podatnija i mekša. Ova krema sigurno u redu s mojom osjetljivom kožom. Samo jedan zalutali iritant dovoljan je da pogorša moj ekcem, pa mi je laknulo kad moja koža nije imala negativnu reakciju na formulu.

Malo ide daleko s ovom kremom, što čini cijenu od 48 USD malo razumnijom. Kapljica veličine novčića bila je dovoljna da potpuno prekrije lice, a kako je trajalo cijeli dan, nisam imala potrebu ponovno se nanositi do spavanja. Iako ne mogu govoriti o neobično specifičnoj tvrdnji o “100-satnoj vlažnosti”, ja limenka mogu reći da me jedno nanošenje ove kreme održalo gipkim i mekim nakon cijelog dana putovanja i čini moj proljetni ekcem puno podnošljivijim.

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *