Frozen Aloe Vera trenutna je hidratacija za vaše lice

By | April 24, 2023

JikTok će vas natjerati da stavite neke divlje stvari na svoje tijelo. Od njegivanja kose vodom s lukom do korištenja lubrikanta kao podloge za šminku, mogućnosti su naizgled beskrajne…i često vrlo neprivlačne. Ali kad sam vidio kozmetičku influencericu Jaclyn Hill kako svaki dan trlja lice domaćom smrznutom aloe verom, pomislio sam: “To je “uradi sam” što bih ja napravio. Zapravo biti voljan pokušati. “Aloja je dokazani sastojak za njegu kože, pa sam znao da neće škoditi. A prema Ivy Lee, dr. med., certificiranoj dermatologinji u Pasadeni, Kalifornija, mogla bi biti korisna.

“Vjerojatno je nevjerojatno hidratantan i, posebno kada je hladan, nevjerojatno umirujući”, kaže dr. Lee. “Zato već eonima koristimo aloju za ublažavanje opeklina od sunca. Vidim rashlađujući aspekt i dobrobiti aloe vere kao hidratantnog i opuštajućeg dodatka vašoj jutarnjoj rutini.”

Pa sam odlučio pokušati. Tjedan dana sam se obvezala trljati smrznutu aloe veru na lice svako jutro kako bih započela dan. Evo kako je prošlo.

Kako napraviti smrznutu aloe veru

Da bih napravio smrznutu aloe veru, slijedio sam korake koje Hill pokazuje u ovom videu:

@jacattack Lako dečki! #fyp #aloevera #beauty #skincare #skincareroutine #MadewithKAContest ♬ originalni zvuk – Jaclynhill

1. Pričvrstite list aloe

Ovaj trik najbolje funkcionira sa svježom alojom, što znači da vam je potreban list. Ubrao sam veliki list u lokalnoj trgovini, ali možete koristiti i reznice biljke aloe vere.

2. Izrežite list

Da biste došli do tijesta unutar lima, počnite tako da odrežete sve oštre rubove. Zatim, nakon što se stranice uklone, možete vidjeti gel aloe unutra. Za uklanjanje, položite list ravno na stol i malo pritisnite vrh. Držite nož paralelno sa stolom i prerežite lim na pola po dužini (ili, osnovnoškolskim rječnikom rečeno, “na hrenovka”). Tako ćete imati dvije strane od kojih svaka ima tvrdu zelenu ljusku i meku, gnjecavu unutrašnjost.

3. Ostružite gel

Koristeći veliku metalnu žlicu, sastružite sve do posljednjeg komadića gela s lista u hrpu.

4. Stavite gel u blender

Zatim zagrabite gustoću i stavite je u blender. Za mene je to bila najgora faza, bila je to kao najveća hrpa sluzi na svijetu. Ali pokušao sam to zamisliti kao prirodnu hidratantnu sluz kože, koja je taj dio procesa učinila malo manje strašnim.

5. Dodajte vodu i promiješajte

Dodajte malo hladne vode u aloju, zatim miješajte dok se ne sjedini. Trebao bi postati super pjenast.

6. Ostavite da odstoji 20 minuta

Kako bi se pjena slegla, uklonite poklopac s blendera i ostavite smjesu da odstoji oko 20 minuta.

8. Ulijte u svoj kalup

Hill je za ovaj korak koristio plastične posude za led (15 USD). Ovo je nedvojbeno najbolja opcija jer vam daje šaku koju možete držati dok smrznutu aloe veru prevlačite po licu. Ako ste poput mene i ne želite se posvetiti nabavi kalupa, svoju aloju možete zamrznuti u običnoj posudi za led. Imajte na umu da će vam prsti biti jako hladni kada nanesete gel.

Kako je bilo svako jutro trljati lice smrznutim kockicama aloe vere

Hill noću trlja lice smrznutom alojom, a isprva sam to i ja htio učiniti. Činilo se da je to umirujući korak prije spavanja, ali nisam se mogao obvezati. Moja jutarnja rutina njege kože je mjesto u koje ulažem najviše energije, a dolaziti naprijed i utrljati lice hladnom alojom dok sam pospana jednostavno se nije događalo. . Međutim, kada sam se prebacio na aplikaciju, kliknula je — konačno sam shvatio zašto Hill i mnogi drugi na TikToku vole ovaj hack. Tako je, tako, TAKO dobar, i savršen je način da probudim svoju kožu.

Hillova metoda uključuje trljanje aloe na licu dok se led potpuno ne otopi, tapkanje ručnikom kada aloja počne previše curiti. Probala sam ovo i moja koža nije bila u tome. Od nanošenja tolike količine aloe koža mi se malo naježila. Osjećaj je nestao, ali još uvijek ga nisam cijenio. Sljedeći put sam ga držao laganim, trljajući kockicu leda po licu otprilike minutu, uživajući u osjećaju hladnoće na cijelom licu. Čak i s manje aloe, toliko je toga ostalo na mom licu. Nisam je htjela samo utapkati, pa sam uzela svoju silikonsku masku za lice za višekratnu upotrebu (19 USD) od Experiment Beauty kako bih koristila aloju kao masku.

Držala sam se ove metode do kraja tjedna, noseći svoju DIY sheet masku 10-20 minuta dok sam kuhala kavu, stilizirala kosu i šetala uokolo. Nakon što sam skinula masku i isprala je, sjela sam za toaletni stolić i mogla sam utrljati aloju u kožu. Dok mi je koža još bila vlažna, nastavila sam s ostatkom svoje rutine njege kože.

Presuda: Iako je pripremanje ledeno hladne aloe vere i trljanje na lice bilo izuzetno sjajno, na kraju mi ​​se svidjela. Pomoglo mi je u poboljšanju raspoloženja i učinilo moju kožu rosnom i blistavom. Ako i vi imate suhu kožu, želite smiriti nadraženi ten ili se samo želite poigrati s novim trikom za uljepšavanje, isprobajte ovo što prije.

Želite još više uvida u ljepotu od naših urednika? Pratite naš Fineprint Instagram račun za bitne savjete i trikove.

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *