Nahranite svoje usne brendom Ghlee na bazi gheeja

By | May 21, 2023

Uz Well+Good SHOP, naši urednici koriste svoje godine stručnosti kako bi odabrali proizvode (od njege kože do osobne njege i dalje) za koje se klade da će vam se svidjeti. Iako naši urednici neovisno odabiru te proizvode, kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju. Dobra kupovina! Istražite TRGOVINU

Varun Sharma se borio s crvenim, ispucalim usnama otkako je bio mali dječak. “Bio sam klinac koji je imao sav Blistex, sve balzame za usne, a nijedan od njih nije stvarno djelovao na mene”, kaže. “A onda bi moja mama uvijek rekla, ‘Hej, samo stavi malo gheeja na usne. A kao dijete, to je bilo odvratno jer smo to stavljali u hranu svake večeri za večeru.” Ali prije nekoliko godina, Sharmine su se usne jako upalile, pa je odlučio poslušati savjet svoje majke.

“Otišao sam u kuhinju, stavio prst u staklenku gheeja i stavio ga na usne”, kaže. “I odmah je postojao tako umirujući učinak. Pa sam se posvetio izradi balzama za usne. Trebalo mi je više od 30 pokušaja da dobijem jedan koji mi se sviđa. I do tada je to još uvijek bila tajna, ali kad sam otkrio formula koja mi se svidjela, rekao sam svojoj sestri Arati, svojoj drugoj sestri, svojoj djevojci i naravno mojoj majci. zaljubili su se.

I tako je rođen Ghlee, prvi kozmetički brend napravljen od gheeja, pročišćenog maslaca porijeklom iz drevne Indije i punog zdravih masti. Brend se usredotočuje na njegu usana, lansirajući pet balzama za usne (12 USD) s okusima pod utjecajem Južne Azije poput mente i čaja, piling za usne (15 USD) i masku za usne. usne (23 USD) – sve napravljeno s gheejem, oblikom pročišćenog maslaca koji potječe iz Južne Azije prije nekoliko stoljeća.

“Mi smo iz Južne Azije i naši su nas roditelji na neki način učili o ajurvedskim ritualima toliko godina, ali mislim da Varun i ja nismo to stvarno prihvatili ili uživali u tome dok nismo počeli izrađivati ​​ovaj proizvod”, kaže Arati Sharma, suradnica osnivač Ghleeja. “Ghee je bogat omega 3, 6 i 9 masnim kiselinama, što ga čini vrlo dobrom barijerom [to protect skin from the environment]. Druga stvar je da ghee već sadrži vitamine A, D, E i K, pa ostavlja vašu kožu nahranjenom i mekom.”

Ghlee maska ​​za usne — 23,00 USD

Ghlee piling za usne — 15,00 USD

Formula iza Ghleea počinje posebnom mješavinom gheeja koju je napravio otac brata Sharme. Uvijek je radio ghee za obitelj, dajući svojoj djeci velike staklenke svakih nekoliko tjedana. Kada je otkrio da ga Varun želi ugraditi u njegu kože, promijenio je svoju formulu. “Moj tata je zapravo taj koji je izumio sustav za proizvodnju više ovog gheeja za njegu kože”, kaže Varun. “On ima cijeli svoj proces filtracije razrađen u 10 koraka.” Arati dodaje da je “zapravo gradio spremnike za proizvođače proizvoda za njegu kože kao inženjer strojarstva, tako da je to stvarno smiješno i zasigurno pravi trenutak.”

Ovaj novi i poboljšani ghee zatim se prosljeđuje njihovom proizvođaču. “Prvih pet do deset laboratorija s kojima sam razgovarao mislili su da sam lud što sam uopće došao na ovu ideju”, kaže Varun. “Kažu: ‘Čekaj, želiš li staviti ghee u njegu kože? To nikad nije učinjeno.’ A ja kažem: ‘Znam, to je cijela poanta.’ Tako smo konačno pronašli jedan koji odgovara mojoj viziji, i od tada radimo s njima.”

Rad s formulatorom za njegu kože omogućuje im da proizvode stabilne na policama. Općenito, pročišćeni maslac već je stabilan – “kod kuće držimo ghee kao kuhinjski pult”, kaže Varun. “To seže stoljećima u prošlost, ali razlog zbog kojeg su seljani pravili pročišćeni maslac je taj što on enormno produljuje vijek trajanja.” Ghlee proizvodi stabilni su 12 mjeseci, što je tipično za aromatizirane proizvode za usne.

“Imamo pet balzama za usne s kojima počinjemo u smislu njege usana u pokretu”, kaže Arati. “Melemi za usne napravljeni su od gheeja, ali su napunjeni hrpom različitih stvari kao što su sjemenke manga i vitamin E. A naši su okusi također vrlo južnoazijski. Dakle, imamo mentu, ružu, chai, mango-papaju, i original bez mirisa.”

Chai je Varunovo dijete. “Na tržištu postoji mnogo mirisnih ulja koja gotovo izgledaju kao chai latte iz Starbucksa, tako da je takva vrsta mirisa gotovo kemijski proizvedena”, kaže. “I stvarno sam bio protiv upotrebe toga. Pa sam preuzeo na sebe da napravim mješavinu eteričnog ulja od stvari koje se obično nalaze u čaju. ulje klinčića, tu je cimet, tu je đumbir, i svi se oni spoje tako da kad otvorite ga, doslovno je poput šalice vrućeg čaja. Jedva čekam da ga naši kupci probaju.”

Piling za usne napravljen je od smeđeg šećera i gheeja, a maska ​​za usne od gheeja, skvalana i kahai ulja. Iako bi svatko tehnički mogao napraviti vlastite proizvode za njegu kože od ghee-a kod kuće, Ghlee rješava gnjavažu.

“Definitivno sam krenula putem DIY i isprobala ghee u kosi, kao i svi južnoazijski influenceri”, kaže Arati. “Ali imati nešto malo moderniziranije u tubi od maske za usne i pilinga u teglici velika je promjena za mene. Vidjeli smo sve te brendove, posebno u zajednici ruževa za usne. wellness, iskorištavajući mnogo južnoazijskih praksi i Ayurveda. I tako smo rekli, ‘Hej, ako će netko prvi izbaciti ghee na tržište u njezi kože, mislimo da bismo to trebali biti mi.'”

Kako je koristiti Ghlee

Ghlee balzam za usne koristim svakodnevno otkako sam ga dobio prije otprilike mjesec dana. Klizi po mojim usnama poput maslaca (šok!!!!!) i ostavlja ih tako mekanima. Imam malo hiperpigmentacije na usnama na mjestima gdje sam malo preagresivno skidala mrtvu kožu i primjećujem i najmanje posvjetljivanje u tim ožiljcima. Osim što je bogat hranjivim tvarima, ghee također pomaže u izravnavanju hiperpigmentacije, iako je Arati jasno da to nije razlog zašto su ona i Varun htjeli koristiti ghee u svojoj marki za njegu kože. “U južnoazijskoj zajednici toliko se priča o hiperpigmentaciji i njezinom rješavanju, ali mi volimo svoju kožu i svoje tamne usne”, kaže ona.

Svaki od okusa miriše točno onako kako bi trebao – a čaj se jasno ističe. Miriše tako dobro, bogato i začinjeno da svaki put kad ga uključim, uhvatim se kako sjedim stisnutih usana sve do nosa, samo osjećam miris.

Piling za usne je sve što biste očekivali od pilinga: smeđi šećer ostaje u gheeju, što vam omogućuje da lako rasporedite kristale bez da vam se raspadnu s usana. Nježno ga utrljam na usne prstima nekoliko sekundi prije nego što ga isperem mlakom vodom. Kad završim, usne su mi meke, hidratizirane i osvježene umjesto da se osjećaju suho ili nadraženo. Nakon ispiranja, b, nanijet ću masku, koja je tako nevjerojatna. Nestvarno je koliko je gladak i kremast, a još uvijek prilično lagan, nije težak ili ljepljiv – mogu reći da je tu, ali osjećam da moje usne zapravo upijaju dobrotu, a ne sastojke koji samo sjede na vrhu. To nisu samo riječi.

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *