Najbolji dugotrajni lakovi za manikuru bez sjaja Well+Good

By | April 19, 2023

Uz Well+Good SHOP, naši urednici koriste svoje godine stručnosti kako bi odabrali proizvode (od njege kože do osobne njege i dalje) za koje se klade da će vam se svidjeti. Iako naši urednici neovisno odabiru te proizvode, kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju. Dobra kupovina! Istražite TRGOVINU

Iskrhani nokti, iako su neizbježni, mogu biti prokletstvo naše ljepote. Zato tražimo visokokvalitetne i dugotrajne lakove za nokte, kako u salonu, tako i tijekom manikure kod kuće. Ali ovo je stvar: samo zato što je bočica laka za nokte na etiketi nazvana dugotrajnom ne znači da je Zapravotrajat će dulje od nekoliko dana.

Imajući to na umu, angažirali smo vrhunske stručnjake za nokte kako bismo saznali više o tome koliko dugo će manikura trajati i kako spriječiti dosadne probleme s manikurom poput ljuštenja, plus njihove najbolje odabire za najbolje lakove. dugotrajni nokti.

Zašto mi se lak za nokte ljušti?

Lak za nokte može se oljuštiti iz raznih razloga, kaže Rose Herr, osnivačica Polished Mani, aplikacije za praćenje manikure. “Tome može pridonijeti nedostatak odgovarajućeg baznog ili gornjeg sloja i posebno grubost prema rukama i noktima”, objašnjava ona.

Osim toga, način na koji se nokti pripremaju prije lakiranja je ključan i može biti razlika između ostanka i ljuštenja. Rachel Apfel Glass, osnivačica GlossLaba, kaže da je priprema ključna za sprječavanje pucanja laka za nokte. “Uvijek pazite da su vam nokti isturpijani, ispolirani i osušeni alkoholnom blazinicom kako biste uklonili svu vlagu s nokta za glatko nanošenje koje traje”, objašnjava ona.

Traju li neke boje lakova za nokte duže od drugih?

Što se tiče dugotrajnog laka za nokte, to je obično više formula nego boja. Međutim, boja je još uvijek važna jer se na nekima može vidjeti više istrošenosti od drugih. “Malo sjaja na super tamnoj boji primjetnije je od velikog sjaja na neutralnoj boji”, kaže Mazz Hanna, slavna umjetnica noktiju i izvršna direktorica Nailing Hollywooda. Ako ste skloni pucanju laka za nokte, Hanna savjetuje da dobro pripremite nokte prije nanošenja, što uključuje i uklanjanje svih masnih ostataka. “Brisanje nokta alkoholnom blazinicom prije lakiranja može pomoći kod pucanja”, objašnjava ona.

Rast noktiju je još jedan razlog zašto bi neki možda više voljeli svijetli lak za nokte u odnosu na tamni lak za nokte kada je riječ o dugovječnosti. “Tamne i svijetle boje podjednako traju na noktu, ali prednost izrade svijetle boje manija je ta što bolje skriva rast nokta od tamnije nijanse”, kaže Glass. Imajući to na umu, oni s noktima koji brzo rastu možda će više voljeti svjetlije boje.

Kako produžiti vijek trajanja manikure

Bez obzira na to koliko je dugotrajna formula za manikuru postojana, još uvijek postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste podržali dugotrajnost svoje manikure. Prvo, Herr kaže da nosite rukavice kada perete posuđe i da pod svaku cijenu izbjegavate koristiti nokte kao alat (to znači da ne otvarate radoznale predmete ili ih koristite za rezanje kutija). “Nadlak je definitivno ključan za dugotrajnost vaše manikure”, dodaje Herr, napominjući da ponovno nanošenje nadlaka svakih nekoliko dana može produžiti vijek trajanja vaše manikure.

Još jedan način da poduprete dugotrajniju manikuru je hidratacija. Dok je prethodno hidratiziranje ne-ne za nanošenje, nakon što je vaša manikura gotova i osušena, Glass kaže da hidratacija uljima poput kokosovog ulja tijekom cijelog tjedna “sprječava zapravo ljuštenje i ljuštenje”.

5 najboljih dugotrajnih lakova za nokte

Dazzle Dry, lak za nokte — 22,00 USD

Ako tražite dugotrajan lak za nokte koji može trajati dva tjedna i pravilno njegovati nokte, ponekad i duže, Dazzle Dry je fantastičan izbor. “To je zaštićena, čista formula koja je razvijena kao sustav za brzo sušenje i dugo trajanje”, kaže Hanna. Voli ovaj lak jer se drži kao obični lak, može trajati koliko i gel, ali se i uklanja kao obični lak, što ga čini dobrim izborom za sve koji žele prekinuti s geliranim noktima. . “Uistinu je revolucionaran i jedan od mojih omiljenih proizvoda”, dodaje Hanna.

Sally Hansen, Miracle Gel lak za nokte — 5,00 USD

Uz gel u nazivu, Sally Hansen Miracle Gel ima profesionalni učinak gel manikure, ali je zapravo običan lak. Hanna se kune u njega jer nije samo pristupačan proizvod – većina drogerija i Amazon Prime ga imaju – već se i lako nanosi i traje do 10 dana. Da ne spominjemo: četkica lako prekriva nokat za ravnomjerno nanošenje salonske kvalitete. “Pigmenti su također impresivni, posebno za proizvod po ovoj cijeni,” dodaje Hanna.

Essie, Gel Couture lak za nokte — 10,00 USD

Ovaj lak za nokte još je jedna nadahnuta manikura s gelom bez gnjavaže UV sušenja. “Kist olakšava nanošenje, a formula je super kremasta i glatka”, kaže Hanna. Voli ovu liniju dugotrajnih lakova za nokte jer također ima mnoštvo nevjerojatnih boja (iako ona gravitira crvenim, napominjući da su oni *kuharski poljubac*).

ORLY, Lak za nokte — 11,00 USD

“ORLY lakovi za nokte posebno dobro prianjaju na nokte kada se koriste s bazom i nadlakom”, napominje Hanna. Ona se kune u Bonder Rubberized Basecoat (8 USD) za pripremu noktiju za dodatnu dugovječnost. “Ima kult sljedbenika i naći ćete ga u gotovo svakom priboru za manikuru slavnih”, napominje. Najbolja stvar kod ORLY-a (osim dugotrajnih formula) je to što veliku pozornost posvećuje boji i nudi niz zabavnih nijansi, uključujući neon i jednu od najvećih svjetlucavih linija ikad. ‘Hanna je ikad vidjela trag.

Mineralna fuzija, lak za nokte — 10,00 USD

Iako nema formulu inspiriranu gelom, Hanna kaže da je Mineral Fusion još jedna marka laka za nokte koji je “izuzetno čist i traje više od tjedan dana s minimalnim ljuštenjem, posebno kada se nanosi. koristi se s baznim i nadlakom”. S obzirom na kvalitetu, marka je također pristupačne cijene i lako se može pronaći u mnogim trgovinama zdrave hrane, uključujući Whole Foods. Ako više volite gole i neutralne boje, Hanna kaže da je ovo marka dugotrajnih lakova za nokte za vas.

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *