Ovaj balzam iz Avène je bolji (i pristupačniji) od La Mer

By | April 26, 2023

Uz Well+Good SHOP, naši urednici koriste svoje godine stručnosti kako bi odabrali proizvode (od njege kože do osobne njege i dalje) za koje se klade da će vam se svidjeti. Iako naši urednici neovisno odabiru te proizvode, kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju. Dobra kupovina! Istražite TRGOVINU

Koliko god bih volio imati žuđenu teglicu Crème de la Mer na pultu u kupaonici, na svom bankovnom računu, a o toj razini luksuza mogu samo sanjati. S 380 dolara za staklenku od 2 unce slavne hidratantne kreme, na vrhu je moje liste želja za ljepotom, s naglaskom na “želja”.

Srećom, mogu ostvariti svoje raskošne francuske snove s Avène Retrinal balzamom za obnavljanje lipida s ceramidima (76 USD), pristupačnim lijekom koji je bolji za moju kožu. I Moj bankovni račun. Novi balzam obećava učiniti sve što i La Mer – dubinski hidratizirati kožu, izgladiti sitne linije i bore te ojačati barijeru kože iznutra – za djelić cijene. Ali je li *doista* dostojan konkurent La Meru? Odgovor je da, evo zašto.

1. Sadrži hidratantne sastojke koje dermatolozi vole

Retrinal Ceramide Balzam za obnavljanje lipida (kažu da je pet puta brži) ima dekadentnu, kremastu teksturu koja stvara hranjivu čahuru preko suhe, žedne kože dok je obnavlja ceramidima, lipidima koji se prirodno nalaze u koži. Ovi lipidi, ili prirodne masti, bitni su za borbu protiv suhoće, zadržavanje dobrih stvari unutra, a loših van.

“[Ceramides help] čuva kožne barijere i zadržava vlagu dok štiti kožu od zagađivača,” Sheel Desai Solomon, MD, dermatolog u Caryju, NC, prethodno nam je rekao. “Oni su popularni u kozmetici jer pomažu zagladiti kožu.”

U slučaju balzama, ceramidna čahura njeguje kožu satima (točnije do 48). U kombinaciji s niacinamidom, koji je posvjetljujući oblik vitamina B3, kožna barijera je podržana i spremna za sve što joj se nađe na putu.

2. Sadrži bakuchiol koji pomaže učvrstiti i zagladiti kožu

Nema nijanse u La Meru, ali Avène Retrinal balzam za obnavljanje ceramida pojačava svoje tvrdnje o zaglađivanju i učvršćivanju svojim glavnim sastojkom: bakuchiolom. “Bakuchiol je biljna alternativa retinolu. U ograničenim kliničkim studijama, čini se da je bakuchiol koji se uzima dva puta dnevno jednako učinkovit u smanjenju finih linija, bora i hiperpigmentacije kao dnevni retinol,” kaže Elyse Love, MD, FAAD, certificirana dermatologinja u New Yorku. “To je odlična opcija za osjetljivu kožu jer je nježniji i bolje se podnosi od retinola, a može se koristiti svakodnevno.”

Prema dr. Loveu, bakuchiol pomaže učvrstiti i zagladiti izgled kože stimulirajući proizvodnju kolagena i pružajući antioksidacijsku zaštitu, a sve bez iritacije tradicionalnog retinola. Osim toga, prvi recenzenti kažu da balzam stvarno djeluje na glatku kožu. Jedna je mušterija rekla da je zbog toga čak i “nestalo” njezinih bora: “Koristim ga religiozno već više od tjedan dana i moja koža izgleda bolje nego ikad”, napisala je u recenziji s 5 zvjezdica. “Koža na mom licu je tako meka. Bore nestaju”, ponovio je drugi kupac.

3. Još bolje umiruje nadraženu kožu

Ključni sastojak u svakom Avène proizvodu, termalna izvorska voda brenda je ono što je “čudesna juha” za La Mer proizvode. Zato je balzam za obnavljanje lipida tako umirujući kada se nanese i zašto će vaša koža biti mekša nego ikada nakon što ga upije.

“Termalna izvorska voda Avene poznata je po svojoj dugoj povijesti pomaganja zacjeljivanju osjetljive kože i jedina je termalna izvorska voda flaširana izravno iz izvora u potpuno sterilnom okruženju”, kaže dr. Love. “To jamči čistu formulu, sastavljenu od jedinstvenih umirujućih, umirujućih i omekšujućih tvari, posebno aqua dolomiae, mikroflore specifične za Avène termalnu vodu.” To je zapravo sve što suha i osjetljiva koža može poželjeti.

Osim toga, ljepota Avène balzama je u tome kako se neprimjetno integrira u vašu rutinu njege kože. Dovoljno je bogat da vam pruži željenu hidrataciju, ali se može nositi i tijekom dana ako vam je potrebno. “Preporučam da slijedite glavno pravilo nanošenja vaše njege kože od najrjeđe do najgušće konzistencije”, kaže dr. Love. Za mene ovo stavlja balzam za obnavljanje lipida kao posljednji korak u mojoj večernjoj rutini i moja ga koža obožava.

U redu, znači imate sastojke koje je odobrio dermatolog, oblačić uglađujućeg bakuchiola, umirujuću vruću izvorsku vodu i staza pristupačnija cijena…što još?

Pa, smatram da je pakiranje Retrinal Ceramide Lipid Replenishing Balm također bolje. Gornji dio kade zapravo je pumpica koja ubrizgava pravu količinu proizvoda (malo ide dugo), i ima okretnu bravu za pohranjivanje bez nereda – genijalno! Staklenka osigurava da je vaša “doza” tačna, a pritom osigurava da ne rasipate proizvod uzimajući previše iz staklenke. Stvarno su to male stvari…

Dovoljno je reći da prije nego što date novac za luksuznu francusku kremu, upamtite da Avène Retrinal Ceramide Retrinal balzam za obnavljanje lipida ima ovo ne znam što za puno razumniju cijenu. Nabavite svoju na web stranici Avène, ovdje.

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *