Probala sam Morpheus 8, “nekirurški lifting lica”

By | May 26, 2023

jaNisu mi strani neuromodulatori i druga kozmetička sredstva za injekcije, ali nedavno sam odlučila napraviti korak dalje, doslovno, sa svojom rutinom prilagodbe. Nakon što sam vidio slavne osobe kako hvale Morpheus 8, tretman za jačanje kolagena koji kombinira mikroiglice s radiofrekvencijom, počeo sam se igrati s idejom da ga i sam isprobam. Iako sam čuo da je bolno (da ne kažem skupo), zanimalo me može li ili ne Stvarno pružajući sve prednosti učvršćivanja i punjenja za kojima svijet ljepote žudi. Stoga sam svoje strahove ostavio po strani i dogovorio termin.

U nastavku saznajte sve što trebate znati o tretmanu i pogledajte što se točno dogodilo kada sam ga isprobao.

Što je Morpheus 8?

Zamislite Morpheus 8 kao svoj standardni tretman microneedlingom s maksimalnim intenzitetom. “Koristi mikroiglice s radiofrekventnim valovima koje se apliciraju na kožu, čime se stvara kontrolirana rana ili niz mikrorana koje počinju na površini kože i prodiru u dublje slojeve kože. “, objašnjavaju ovlašteni dermatolog Corey L. Hartman, dr. medOsnivač dermatologije Skin Wellness u Birminghamu, AL. “Upravo te kontrolirane ozljede pokreću prirodni imunološki odgovor tijela, potičući proizvodnju kolagena.”

Ovaj dotok ljekovitog kolagena rezultira bujnijom i čvršćom kožom, zbog čega je tretman poznat kao “nekirurški lifting lica”. Također može pomoći u smanjenju pojave problema s teksturom kao što su ožiljci od akni, fine linije i bore. Kao bonus, uređaj se može koristiti bilo gdje na tijelu za zatezanje opuštene ili opuštene kože i izblijeđivanje strija.

Iako na tržištu postoje slični uređaji, kao što su Genius RF, Ultherapy, Vivace i Profound RF, Morpheus 8 se smatra jednim od najsnažnijih radiofrekvencijskih tretmana microneedlingom. Prodire u kožu dublje od drugih opcija (oko 8 mm, kaže dr. Robert Schwarcz. MARYLANDA Dvostruko certificirani okulofacijalni plastični kirurg) za postizanje značajnih rezultata nakon dvije do četiri sesije.

Tko je dobar kandidat za Morpheus 8?

“Morpheus 8 siguran je za sve tipove i tonove kože”, kaže dr. Hartman. “Za pacijente u 20-ima i 30-ima mogli bismo liječiti više ožiljaka od akni i neujednačenu teksturu kože, dok se pacijenti u 40-ima i više najčešće okreću Morpheusu 8 za zatezanje kože na mjestima gdje je uobičajeno da koža opada zbog starosti, [mainly] čeljusti, lica i vrata.

Dodaje kako su najbolji pacijenti za Morpheus 8 oni s blago do umjereno opuštenom kožom, zbog čega mlađi pacijenti imaju tendenciju boljeg rezultata zahvata (jer imaju više prirodnog kolagena u koži). Osim toga, oni koji žele popraviti fine linije, bore, oštećenja od sunca, ožiljke od akni i oni koji žele opće poboljšanje izgleda svoje kože dobri su kandidati za Morpheus 8.

“Pacijenti s jakom opuštenom kožom neće vidjeti istu korist kao pacijenti s blagom opuštenom kožom; za te ćemo pacijente razmotriti druge kirurške opcije,” kaže dr. Hartman. Drugim riječima, Morpheus 8 neće zamijeniti facelifting ako je vaš problem ozbiljno opušteno.

Koliko košta Morpheus 8 i koliko vam je sesija potrebno?

Cijena tretmana Morpheus 8 ovisi o tome kod koga i gdje idete na tretman, kao i o dijelu tijela koji tretirate ili ako tretirate više dijelova tijela odjednom, poput lica i vrat. Obično se prosječna cijena svake sesije kreće od 750 do 1700 USD.

Stručnjaci preporučuju između dva do četiri tretmana u razmaku od četiri do šest tjedana. Dr. Hartman kaže da će neki pacijenti vidjeti rezultate odmah nakon svakog tretmana, s primjetnim poboljšanjem do tri ili četiri tjedna nakon tretmana.

Ovi rezultati obično traju između tri i šest mjeseci, a stručnjaci obično preporučuju dotjerivanje jednom ili dvaput godišnje kako bi se oni održali.

Što se dogodilo kad sam probao Morpheus 8

Tretman

Kako biste se pripremili za sesiju Morpheus 8, dr. Hartman preporučuje izbjegavanje izlaganja suncu i prekid upotrebe bilo kojih aktivnih sastojaka za njegu kože (prvenstveno vitamina C, retinola i kiselina za piling). ) najmanje tjedan dana prije vašeg termina.

Za vlastitu avanturu nekirurškog liftinga lica, otišao sam u StudioMD u New Yorku. Tamo sam upoznao Nancy Ismail, medicinsku estetičarku i kliničku trenericu, koja je izvela tri tretmana Morpheus 8 (u razmaku od 4-6 tjedana, prema preporuci) na mom licu i ispod brade. Svaka sesija je započinjala tako što sam sjedila sat vremena s kremom za umrtvljivanje na područjima koja je uređaj ciljao. Onda je došlo vrijeme da se bacimo na to.

“Tretman se izvodi pomoću nasadnika pričvršćenog na stanicu s 24 igle koje se automatski pomiču naprijed-natrag 8 mm duboko pomoću radiofrekvencijske energije”, kaže dr. Schwarcz.

Iako se 8 mm možda ne čini kao velika duljina za iglu, kada brzo prodre u kožu uz dodatnu toplinu, može vam oduzeti dah. Čak i uz umrtvljujuću kremu, još uvijek je bilo boli i nelagode. I budući da je Ismail povećavao intenzitet uređaja sa svakom seansom kako bi maksimizirao moje rezultate, do trećeg tretmana bilo je iznimno bolno do te mjere da sam morala raditi pauze svakih 30 sekundi. Međutim, čak i uz nelagodu, rezultati su bili vrijedni toga.

Nakon tretmana, dr. Hartman preporučuje izbjegavanje šminke i nastavak rutine njege kože bez aktivnih tvari najmanje dva dana. On predlaže korištenje nježnog sredstva za čišćenje, sušenje lica tapkanjem i nanošenje hidratantne kreme i kreme za sunčanje.

Rezultati

Nakon moje prve sesije, postojala je mala razlika u zategnutosti i sjaju moje kože. Nakon drugog tretmana počela sam primjećivati ​​kako mi nazolabijalne bore nestaju zajedno s manjim borama oko usta. A nakon treće sesije, moje lice, linija čeljusti i područje ispod brade bili su puno zategnutiji i čvršći. U tjednima nakon zadnjeg tretmana primijetila sam da su mi pore na nosu manje vidljive i da mi je koža općenito izgledala zdravije.

Iako skup, Morpheus 8 jedini je tretman koji sam ikada isprobao koji daje dugotrajne i vrlo vidljive rezultate – i ne bih ga mogao bolje preporučiti. Uređaj je učinio točno ono što je obećao: zategnuo je, podigao i zagladio moju kožu te je ostavio da izgleda kao najbolja verzija same sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *