Probao sam Viral Japanese Head Spa tretman| Dobro + Dobro

By | April 22, 2023

BeautyTok me nadahnuo da isprobam sve vrste neuobičajenih tretmana. Dati mi robot nanijeti trepavice, uranjati lice u hladnu vodu da dobijem čistiju kožu – popis je beskrajan – ali ništa što sam probala nije tako ekstremno kao putovanje preko 300 milja do virusa masaže vlasišta.

Nakon što sam primijetio pregršt ultra-senzornih videozapisa na svojoj stranici TikTok For You koji su sadržavali japanske tretmane u toplicama (u vrijeme pisanja ovog teksta, #headspa ima 168 milijuna pregleda u aplikaciji), bio sam u iskušenju dati svom tjemenu malo TLC-a vlastiti. Dakle, iz istraživačkih razloga i tužnog stanja mojih pramenova (i zato što trenutačno nema glavnog lječilišta u mom rodnom gradu San Franciscu), odletio sam u Los Angeles na termin. vi sa Sayuri Tchushitani u Head Spa EN tražite bolju kosu dana.

Što je Japanese Head Spa?

Iako su lječilišta za glavu tek nedavno postala popularna na Zapadu, odavno su popularna diljem Azije i nude terapeutske masaže koje potiču zdravo vlasište, jaku kosu, bolji san, oslobađanje od stresa itd.

Sam tretman usmjeren je na vlasište i kosu. “Uključuje dubinsko čišćenje, detoksikaciju, masažu za hranjenje vlasišta i kose”, kaže Keiko Uehara, suosnivačica i izvršna direktorica Blow Me Away Organic Salon and Head Spa u Los Angelesu. “Uključuje japansku tehniku ​​masaže s organskim proizvodima za poticanje cirkulacije krvi i promicanje zdravog rasta kose.”

Izraz “spa za glavu” koristi se naizmjenično za opisivanje salona i samog tretmana, a njegovo podrijetlo može se pratiti unazad do ayurvedske medicine u Indiji, koja se dugo oslanjala na biljke i ulja za rast kose i njegu vlasišta.

“U Japanu se kosa smatra važnim aspektom ljepote i njegovanosti, a briga o vlasištu smatra se sastavnim dijelom održavanja zdrave, lijepe kose”, kaže Uehara, “To je tradicija u Japanu. Japanci primaju masažu glave dok radi druge tretmane kose i to je pridonijelo razvoju lječilišta za glavu na ovom području.

Odrastajući u Japanu, Tchushitani je iz prve ruke naučio o prednostima ovih tretmana. Ali kad je postala frizerka na Zapadu (osobito u New Yorku, Londonu i Los Angelesu), primijetila je tendenciju prikrivanja problema s vlasištem kremama i lijekovima protiv bolova koji se prodaju bez recepta umjesto da dubinski liječi uzrok. “Mnogi tretmani stavljaju flastere na problem umjesto da liječe problem na izvoru”, kaže ona.

Stoga je odlučila otvoriti vlastiti spa koji bi nudio holističkiji pristup njezi kose od onoga što tradicionalno viđamo u Sjedinjenim Državama. “Stres uzrokuje više problema nego što mislimo, a glavno lječilište malo je utočište za sve to”, kaže ona.

Prednosti japanskih toplica

Vaš razlog za posjet toplicama za glavu može varirati od liječenja tvrdokorne prhuti do opuštanja uma nakon dugog dana. Bez obzira na razlog vašeg interesa, u nastavku ćemo raščlaniti sve prednosti.

Kozmetičke prednosti

Problemi s vlasištem glavna su atrakcija u toplicama. Iritacija, suhoća, višak masnoće i perut problemi su s kojima se Tchushitani stalno susreće. Ona na spa tretman glave gleda kao na gumb za resetiranje vašeg tjemena. Zdravo vlasište pomaže u promicanju zdrave kose, pa korisnici često primjećuju povećanje sjaja i sjaja nakon tretmana.

Osim toga, topline za glavu potiču rast kose. Iako su istraživanja o ovoj temi ograničena, Kari Williams, dr. med., certificirana trihologinja, ovlaštena kozmetičarka i stručnjakinja za prirodnu kosu, vidi vezu. “Održavanje zdravog rasta kose podupire se korištenjem proizvoda koji će spriječiti nakupljanje vlasišta i folikula kose i održati zdravu cirkulaciju krvi u vlasištu”, kaže ona. “Dakle, na taj način ove posebne prakse njege vlasišta pomažu i potiču zdrav rast kose.”

Uz to, Tiffany Libby, dr. med., certificirana dermatologinja sa sjedištem u Rhode Islandu, upozorava da se ne koristi kao lijek za medicinsko stanje. “Izgleda lijepo i čini se kao praksa samonjege koju je ‘zabavno imati’, a ne ‘mora imati'”, kaže ona.

Holističke dobrobiti

Za Tchushitanija, prednosti Head Spa-a nadilaze samo kozmetiku. Da, sjajni pramenovi i bujnija griva nisu za zanemariti, ali nju mnogo više zanimaju nuspojave oslobađanja od stresa i spavanja.

U njegovoj domovini, Japanu, stope nesanice su među najvišima u svijetu. Kad je stigla u SAD, shvatila je da situacija nije puno bolja. “Ljudi ne shvaćaju koliko stres negativno utječe na njihove živote”, kaže ona, “toliko je važno pronaći male načine za ublažavanje stresa u svojim dnevnim rutinama.”

Tu na scenu stupa Main Spa. Njegovi klijenti variraju od tinejdžera koji traže olakšanje od tjeskobe do sredovječnih muškaraca koji se bore s nesanicom. Bez obzira na to zašto traže tretman, većina Tchushitani klijenata zadrijeme u prvih 10 minuta. Uehara također napominje kako praksa može pomoći u ublažavanju napetosti i stresa u glavi i vratu.

Što se dogodilo kad sam pokušao

U Tchushitanijevom salonu, moje glavno spa iskustvo započelo je konzultacijama. Koristeći mikroskop, pročešljala je moj dio i pokazala mi slike mog tjemena izbliza. Ružičaste mrlje oko tjemena značile su iritaciju, dok su masne nakupine oko linije kose značile nakupljanje. Srećom, Tchushitani me uvjerio da to nije ništa što malo čišćenje ne može podnijeti.

Umjesto da se odmah baci na pranje šamponom, Tchushitani je nakon konzultacija uslijedila masaža vrata i ramena koja je uključivala vruće kamenje, umirujući zvučni stroj i slabo osvijetljenu sobu. Spomenula je da mnogi njezini klijenti zaspu tijekom tretmana, s čime se ja svakako mogu povezati jer su moji kapci počeli biti teški (ali za potrebe ove priče ostao sam budan).

Zatim je došlo vrijeme za pranje. Za razliku od salona, ​​gdje voda često teče niz čelo i pjena ulazi u oči, Tchushitani je bio pedantan. Njezini spretni prsti precizno su prelazili kroz moju kosu, stvarajući mali jarak za višak vode, i brzo natrag na moj potiljak, njezini su zglobovi podizali, pritiskali i tresući dok se sapunica nije zapjenila. potpuno uklonite.

Zatim je došla tinjajuća faza, koja obično natjera TikTok voajere da kažu: “Ovo mi treba u životu!” Tchushitani mi je stavio iznimno veliku kapu za paru na glavu kako bi mi otvorio pore na tjemenu i omogućio dubinsko čišćenje. Odatle mi je dala dublju, više uključenu masažu, koja je bila jednostavno nevjerojatna (ozbiljno, masaža u koracima šamponom ne može se ni usporediti s ovom proširenom verzijom). Ponovno mi je bilo teško držati oči otvorene dok je trljala i tapšala zapuštena područja mog tjemena.

Napokon sam izašao iz izmaglice kad je završila s još jednom masažom vrata i ramena, što je bilo divno iako je označilo kraj mog stanja sna.

Tchushitani je bio ljubazan da dovrši moj tretman puhanjem, koje je dostupno uz dodatnu naknadu. Povrh svega, završila je termin ponovnim pregledom mog vlasišta pod mikroskopom, koji je otkrio da su se moje ružičaste mrlje vratile u svoju normalnu boju breskve, a masne mrlje su nestale. Kao bonus, moja puhalica izgledala je živahno i puno.

trošak

Cijena tretmana varira, ali u Head Spa EN, Tchushitani nudi dvije mogućnosti. 40 minuta je 110 USD, a 60 minuta 150 USD uz dodatnih 60 USD za ispuhivanje.

Proizvodi za vlasište

Ako ovaj tretman zvuči kao ono što vam je potrebno, ali ne možete pronaći salon u svojoj blizini, ne brinite. Ovi proizvodi potiču zdravo okruženje vlasišta, a mala domaća masaža vlasišta može vam pomoći da replicirate opuštajuće okruženje toplice za glavu u vlastitoj kupaonici.

Pogledajte njegu vlasišta lica (prilično odvratno, ali neobično zadovoljavajuće):

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *