Šampon sam zamijenila Wen regeneratorom za čišćenje

By | April 20, 2023

Uz Well+Good SHOP, naši urednici koriste svoje godine stručnosti kako bi odabrali proizvode (od njege kože do osobne njege i dalje) za koje se klade da će vam se svidjeti. Iako naši urednici neovisno odabiru te proizvode, kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju. Dobra kupovina! Istražite TRGOVINU

Dobro sam svjesna koliko sam sretna što imam prirodno gustu kosu. Ali nakon godina izbjeljivanja, topline i svega, stvarno sam iscijedila kosu kroz cijedilicu – i nedavno je, zahvaljujući svom tom oštećenju, prilično popustila. Nije poprimalo boju kako treba, bilo je kovrčavije no ikad i puno se lomilo.

Prije šest mjeseci, dva tjedna nakon termina za bojanje, posjetila sam frizera slavnih Chaza Deana na feniranje. Nakon što je pogledao stanje moje kose i njezinu već mjedenastu nijansu, nije mogao vjerovati da sam to upravo učinila. Prvo i najvažnije, natjerao me da obećam da se više nikada neću vratiti svom sada već bivšem koloristu, a drugo, stavio me na svoju WEN liniju za njegu kose, sa glavnim proizvodom – šamponom za poslije – umjesto šampona.

Zašto se odreći šampona?

“Tradicionalni šamponi, koji se nazivaju i pjenasti šamponi, obično sadrže jake kemikalije, sulfate i surfaktante koji uklanjaju vlagu, hidrataciju i boju s vaše kose”, objašnjava Dean. “Posljedice su sve tanja, tanja, slabija kosa svaki put kad se nasapunate.”

Objašnjava da je to vidio iz prve ruke na vlastitoj kosi (i na kosi svojih klijenata) 90-ih.”Šamponirao sam i regenerirao kosu dva puta dnevno, ali svaki put kad sam koristio pjenu, ona je lišavala moje tjeme svojih prirodnih ulja.” on kaže. “Tijelo tada radi prekovremeno kako bi nadoknadilo ta eterična ulja velikom brzinom, uzrokujući masno vlasište, ali suhu kosu.” Napustivši sam proizvode s pjenom 1993. godine, lansirao je svoju patentiranu formulu šampona za čišćenje 2000. godine.

U mnogim slučajevima, pjena koju svi poznajemo i volimo u našim šamponima dolazi od sulfata koji se dodaje kako bismo se osjećali čišćima. Natrijev lauril sulfat, ili SLS, jedan je od njih, emulgator i pjenilo koje se obično nalazi u proizvodima za kožu i kosu. Iako stvara lijepu pjenu, može ukloniti boju i prirodna ulja s vaše kose te iritirati kožu. Studija koja je testirala 1600 pacijenata na SLS iritaciju otkrila je da je 42% pacijenata imalo iritantnu reakciju.

Prednosti proizvoda za kosu 8 u 1

Svi smo svjesni da je pronalazak 2-u-1 proizvoda za kosu i tijelo, ili još gore, 3-u-1 proizvoda za kosu i tijelo u muškoj kupaonici trenutna crvena zastavica. Međutim, iznimka je WEN-ov regenerator za čišćenje, koji se naplaćuje kao 8-u-1.

“Cleansing Conditioner zamjenjuje šampon, regenerator, regenerator za duboku regeneraciju, regenerator koji se ne ispire, sredstvo za raščešljavanje, kremu za brijanje, gel za pranje lica i gel za pranje tijela, sve u jednom”, objašnjava Dean.

Tijekom proteklih šest mjeseci regenerator za čišćenje zamijenio je gotovo svaki dio moje rutine. Iako sam odvojila svoju kremu za brijanje i sredstvo za pranje lica, uvijek sam ga koristila s WEN-ovom Re-Moist Moisturizing Hair Mask (170 USD) kao šampon, regenerator i tretman koji se ne ispire, čak i dok sam vukla kosu. velika boca sa mnom kad sam se vratila kući u Australiju na nekoliko tjedana.

Što se dogodilo kada sam isprobala WEN regenerator za čišćenje

Bit ću iskren: u početku je bilo teško nemati tradicionalnu pjenu počevši s WEN-om. Kao netko tko pere kosu samo jednom tjedno, bilo je teško povjerovati da je učinkovito uklonio sve naslage proizvoda i opću prljavštinu. Sa svojom bogatom, kremastom konzistencijom, kao da pokušavate oprati kosu regeneratorom. No vjerovao sam procesu jer sam znao da nježno čisti moju kosu i vlasište “bez da ih skida ili oduzima korisna svojstva koja su ključna za promicanje zdravijeg vlasišta i rasta kose”, objašnjava Dean.

Jednom kada prihvatite da nema pjene, nema povratka. Nikada u životu nisam dobila više DM-ova ili komentara o zdravlju svoje kose. Zapravo, koristio sam više topline nego ikad, a ipak mi je kosa najzdravija, najjača i najkooperativnija ikad. Osim toga, praktički se ne kovrča. “Regenerator za čišćenje ne sadrži pjenu, parabene, SD alkohol i jaka punila, veziva i voskove”, kaže Dean. Alternativno, ima savršenu ravnotežu eteričnih ulja, biljnih sastojaka i ekstrakata, koji djeluju na sve tipove kose kako bi hidratizirali, kondicionirali i hidratizirali kosu.

Prije šest mjeseci doista sam vjerovao da će ovo biti onoliko dobro koliko će moja kosa postati. Čak sam otišao toliko daleko da sam uložio i kupio Dyson Airwrap u nadi da će ova tehnologija popraviti moju kosu. Nije – učinilo ga je još više kovrčavim bez obzira na proizvode koje sam koristila za pomoć. Sada su rezultati neusporedivi. Mogu vjerovati da će moja kosa biti bez kovrča ako je ostavim prirodnom ili da ću zadržati frizuru grijanim alatima kao što je moj Airwrap. Što se tiče šampona za čišćenje, upravo sam potrošila svoju prvu bočicu od 32 oz. Dostupan i u 16 oz i 1 galonu (128 oz), budući da je proizvod sve u jednom uštedio mi je novac jer ne moram kupovati svaki proizvod zasebno. Znanje da je svaki proizvod čist i bez okrutnosti čini ga još boljim. WEN me preobratio i sigurna sam da će, ako ga isprobate, biti i vaš novi način da ne pokajete.

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *