Stephanie Lee o ljepoti kao praksi mentalnog zdravlja

By | April 20, 2023

Zoë Weiner, urednica ljepote i voditeljica emisije Well+Good, nikada ne odbija priliku da pita vrhunske dermatologe, frizere ili slavne osobe o njihovim rutinama ljepote, sve do točne četke za obrve u koju se kunu. . A u najnovijem podcastu Well+Gooda, “Routine Rundown”, ona vas poziva da se pridružite razgovoru. Saznajte više

Izgubio sam broj priča koje sam napisao u proteklih nekoliko godina, a koje počinju rečenicom o stresu koji svi doživljavamo — a za ovu mi se čini kao gubitak prostora. U ovom smo trenutku svi dobro svjesni utjecaja kaosa 2020. i kasnije na naše emocionalno blagostanje, te činjenice da je broj Amerikanaca koji pate od anksioznosti i depresije porastao s 11% u 2019. na 40 posto jedva godinu dana kasnije služi kao dokaz.

Imajući to na umu, logično je da svi tražimo načine da se osjećamo bolje u svim aspektima našeg života, a to uključuje i naše rutine ljepote.

To je bila inspiracija iza Selfmadea, psihodermatološke marke posvećene pomaganju ljudima da daju prioritet briga dio njihove rutine osobne njege. U posljednjoj epizodi Well+Goodovog novog beauty podcasta, Rutinski sažetak, Sjela sam s osnivačicom i izvršnom direktoricom Stephanie Lee da razgovaramo o tome kako svi možemo učiniti upravo to.

Epizodu poslušajte ovdje:

“Psihodermatologija je novija studija koja se odvijala u posljednjih 10 do 20 godina, a zapravo se radi o ovoj vezi između mozga i kože”, objašnjava Lee u epizodi. “Radi se zapravo o vašem umu, vašem mentalnom zdravlju i vašem emocionalnom blagostanju, te kako se to očituje u vašoj koži i tjelesnim funkcijama.” Drugim riječima, psihodermatologija objašnjava zašto pucate kad ste pod stresom ili crvenite kad ste nervozni, i daje nam jezik kojim opisujemo ideju da je ljepota uistinu Istočno više od kože duboko.

Lee je lansirala Selfmade 2020. (kako ona voli reći, “To je pandemijska beba”), a pristup brenda holističkoj njezi kože nije mogao doći u bolje vrijeme. “S početkom COVID-a, izolacijom i svim stvarima koje su se dogodile u posljednje tri godine, previše smo pod stresom, bez alata, i konačno kao populacija pričamo i ljubimo je, rekao je Lee. “[And in creating the brand], imao sam pitanje ‘Kako možemo uzeti te doista važne lekcije i pretvoriti ih u stil života?’ Ne bi trebali živjeti u [therapist’s] u uredu ili u aplikaciji za mentalno zdravlje ili u razgovorima s vašim djevojkama – ovi bi podsjetnici trebali živjeti u našoj ispraznosti, u našim tuševima i na našim noćnim ormarićima, jer bi tako često trebali razmišljati o našem emocionalnom blagostanju.”

Fotografija: W+G Creative

Uz Selfmade, Lee nam daje načine da dodamo te iznimno važne “podsjetnike” svakom koraku naše rutine. “Najbolji način da to učinimo bio je ubrizgati što više razuma u vrijeme kada već brinemo o sebi, što znači iskoristiti vrijeme kada se već brinemo o sebi šminkanjem ili njegom kože. skin for mindfulness i samorefleksija”, kaže Lee. “Želimo biti kontaktna točka tijekom vašeg svakodnevnog rituala o tome kako se brinete za sebe – briga ne bi trebala postojati samo u liječničkoj ordinaciji ili vašoj taštini… one bi trebale postojati tijekom vašeg dana u različita područja vašeg života.”

U nastavku kupujte proizvode koji će vam pomoći da unesete svjesnost u svaki dio svog svakodnevnog života, ali znajte da vam proizvodi ne trebaju nužno da biste obavili posao. “Samododirivanje je za brigu o sebi”, kaže Lee. “Naša koža žudi za dodirom, stoga je zagrljaj, dodirivanje ili masiranje tjemena sve ono što možete učiniti kako biste zadovoljili vlastite potrebe, a to je stvarno moćno.”

Kad vam se košara napuni, ne zaboravite poslušati Lee’s Sažetak rutine epizodu na Spotifyju, Appleu ili bilo gdje gdje imate svoje podcaste – vjerujte mi kad kažem da je ovo razgovor koji vi (i vaša koža pod stresom) nećete željeti propustiti.

U vašoj rutini njege kože

Domaći duo Comfort Zone — 58,00 USD

Vrijednost 66 dolara

Selfmadeov duo za njegu kože, koji uključuje Secure Attachment Serum Comfort+ (36 USD) i Corrective Experience Comfort Cream (30 USD), čini više od puke hidratacije i njege vaše kože (iako oni te stvari rade iznimno dobro zahvaljujući neurokozmetika sastojci koji smanjuju stres kada se primjenjuju lokalno).

Serum se bavi razvijanjem sigurne privrženosti sebi kroz vašu svakodnevnu rutinu njege kože, dok je “Krema za ugodu” stvaranje korektivnih emocionalnih iskustava, što znači imati novu perspektivu na staru priču. i odlučite učiniti nešto drugačije da biste se izliječili, ” kaže Lee. Stavite ih u slojeve za rosni sjaj koji ćete primijetiti iznutra i izvana.

U vašoj rutini kose

Domaći istinski čvrsti piling za otpornost – 34,00 USD

Naravno, trljanje vlasišta može olabaviti naslage i potaknuti rast kose, ali to je također samo Stvarno odličan način da odvojite trenutak da se povežete sa sobom. Ovaj želatinasti piling prepun je adaptogena i protuupalnih sastojaka i gotovo je zajamčeno da ćete se veseliti svojoj sljedećoj domaćoj masaži glave.

U vašoj seksualnoj wellness rutini

Domaći samootkriveni serum za intimnost – 28,00 USD

Mantra “dodirivanje je briga” dolazi u igru ​​s ovim serumom za intimnost, koji je napravljen od sastojaka afrodizijaka koji pomažu umiriti živčani sustav i smanjiti stres. Prije nego što se serum pojavio na tržištu, Lee je zamolio grupu Gen Z-a da ga testiraju mjesec dana, a nakon toga, mnogi su rekli da im je pomogao da nauče dodirivati ​​sebe s više ljubavi. Koristite ga s partnerom ili sami, i uživati.

Naši urednici samostalno odabiru te proizvode. Kupnjom putem naših poveznica Well+Good može zaraditi proviziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *